Tokyo 2020 Kwalificatie

Ticket Tokyo 2021 is binnen!

We hebben aan alle eisen voldaan en zullen gaan deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokyo! Hieronder een overzicht wanneer we de eisen hebben behaald.

  • WK 2019 Auckland – 8e – Landen kwalificatie & halve nominatie
  • Kielerwoche 2020 – 4e – Halve nominatie & nationale selectie
  • EK 2020 Attersee – 6e – nationale selectie

De focus zal nu veranderen van deelnamen aan de Spelen, naar presteren in Tokyo. 

Om deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen in Tokyo 2020 moet je gekwalificeerd zijn. Nederlandse zeilers moeten aan 3 dingen voldoen, landen kwalificatie, NOC*NSF eis en de Nationale selectie. 

Landen kwalificatie
Om als land een startbewijs te bemachtigen moet er een Nederlands team de kwalificatie eis van het IOC halen. Voor de zeilers zelf maakt het niet uit welk team het land kwalificeert, het gaat erom dat Nederland een startplek verkrijgt. Wij hebben het land in Auckland tijdens het WK2019gekwalificeerd.  

NOC*NSF eis
Wanneer er een startplek is, moet je in Nederland ook aan eisen voldoen waardoor je laat zien kans te maken op een medaille. Deze nominatie bestaat grof gezegd uit één keer een top 3 klassering of tweemaal een top 8 klassering. Dit moet gebeuren op aangewezen kwalificatie evenementen. Wij hebben tijdens het WK 2019 onze halve nominatie behaald. Tijdens het WK 2020 waren we nul punten verwijderd van onze andere kwalificatie. Tijdens de Kielerwoche 2020 hebben we voldaan aan de hele nominatie.

Nationale Selectie
Mocht het zo zijn dat er meerdere teams in Nederland over een hele nominatie beschikken, dan zal het team dat de nationale selectie wint, worden gestuurd. De nationale selectie wordt gehouden over twee evenementen. 

Onze huidige situatie is hieronder nog een keer verduidelijkt.

Website_tekst_sponsoren
Website_tekst_suppliers
Slam_Logo
velocitek
Website_tekst_partners
website_partners
Website_tekst_49club

Bart lambriex & Pim van Vugt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!