TICKET TOKIO 2021 IS BINNEN!!!

Bart en Pim hebben aan alle eisen voldaan en zullen deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Dit hebben zij bereikt tijdens:

WK 2019 Auckland- 8e – Landen kwalificatie en halve nominatie
Kielerwoche 2020- 4e – Halve nominatie en Nationale selectie
EK 2020 Attersee- 6e – Nationale selectie

Het doel van deelnemen aan de olympische spelen is veranderd naar presteren in Tokio.

Partners

Suppliers

Kwalificatie Tokio 2020

Voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio 2020 heb je een kwalificatie nodig. In Nederland moet je aan drie onderdelen voldoen:

1. Landen kwalificatie
2. NOC*NSF eis
3. Nationale selectie

Landen Kwalificatie
Om als Nederland een startbewijs te bemachtigen, moet een Nederlands team de kwalificatie eis van het IOC halen. Het maakt niet uit welk team het land kwalificeert. In 2019 bij het WK in Auckland hebben Bart en Pim zich als land gekwalificeerd.

NOC*NSF eis
In Nederland moet je naast de landen kwalificatie laten zien dat je kans maakt op een medaille. Dit kun je laten zien door één keer in de top drie of twee keer in de top 8 te eindigen op aangewezen kwalificatie evenementen. In 2019 bij het WK in Auckland hebben Bart en Pim een halve nominatie behaald. In 2020 tijdens het WK in Geelond waren Bart en Pim 0 punten verwijderd van de andere helft van de nominatie. Tijdens de Kielerwoche in 2020 hebben zij alsnog de hele nominatie behaald. 

Nationale Selectie
Als er meerdere Nederlandse teams in Nederland een hele nominatie hebben, zal binnen de nationale selectie bekend worden welk team naar de Olympische Spelen mag gaan. De nationale selectie wordt gehouden in twee evenementen. De nationale selectie hebben Bart en Pim gehaald in 2020 tijdens het EK in Attersee.

Partners

Suppliers